Matilda och Heidi Svensson Duric, som är från Helsingborgstrakten, har skrivit på för Jönköping Spartans för Superseriesäsongen 2019.

– Det känns roligt och inspirerande att både Heidi och Matilda väljer att spela med oss. Jag har haft diskussioner med dem under en längre tid och känslan har hela tiden varit att vi är på samma våglängd. Både Heidi och Matilda vill väldigt mycket med sin fotboll, vilket vi i Spartans också vill, säger sportchefen Fredrik Bengtsson i ett pressmeddelande.

Matilda Svensson Duric i aktion.

Foto Yamamoto Shinji

”Ytterligare steg framåt”

Matilda Svensson Duric, 20, kommer primärt spela running back. Matilda har under många år varit en del av det svenska landslaget. Bland annat var hon med när Sverige spelade EM i Spanien 2015. Matilda har också gått på Riksidrottsgymnasiet, RIG, för amerikansk fotboll i Uppsala.

Heidi, som är två år yngre, kommer närmast från spel med Limhamn Griffins. Hennes naturliga position är linebacker och det kommer också vara hennes primära position i Spartans. Den gångna säsongen blev även Heidi uttagen till landslaget när Sverige mötte Finland i Finnkampen.

– Den erfarenhet och driv som både Heidi och Matilda kommer bidra med till laget gör att vi tar ytterligare steg framåt som grupp. Vi har tydliga mål inom gruppen och dessa värvningar är ett led i detta, säger nye head coachen Hilda Bengtsson i pressmeddelandet.

De båda nyförvärven har redan anslutit till laget.