Lane kommer till Pitchers och spelar på lördag och gör det med två set. Det första blir som Lane där de blandar covers från 60-tal fram till idag - det andra blir en tribute till Eurythmics.

Men hur kom det sig att Lane valde att börja göra tribute till Eurythmics? Det hela började på en rockkväll med hela bandet hemma hos trummisen Curt Gustafsson.

Vi lyssnade igen om låtar och pratade. Då kom frågan till Anna om vilken husgud hon hade och hon sa Annie Lennox föddes en idé. Vi tände på det allihop, säger Curt Gustafsson

De körde sedan konceptet på Coverfestivalen i januari. Nu spelar de alltså den igen - förstärkta med Magnus Olsson (keyboard), Stefan Valfridsson (munspel) samt Jenny Nilsson och Emma Bohman (bägge sång).

Vi tycker att det är kul att köra den utanför Coverfestivalen, för det är ju så starka låtar. De hade ju sin storhetstid kring skivan "Revenge" och det är därifrån som vi har plockat de flesta låtarna vi kör.

Lane består numera av Anna Jönsson (sång), Klas Öhling (gitarr och sång), Peter Albertsson (gitarr), Staffan Schön (bas) och Curt Gustafsson (trummor).

Kvällen på Pitchers är tillsammans med Lucas Söderberg och Rockgarden.