Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Olyckslarm från E4 i rusningstrafiken: ”Det var en rätt bra smäll”

 
Blåljus
Visa alla artiklar

Två bilar krockade på E4 strax norr om Torsvik utanför Jönköping i södergående riktning på måndagseftermiddagen. Ena filen var inledningsvis helt avstängd. Senare, vid 16-tiden, skedde ytterligare en krock i höjd med Råslätt i södergående riktning.

Larmet kom till SOS klockan 14.52 om att två bilar varit inblandade i en trafikolycka på E4, strax norr om Torsvik utanför Jönköping och i riktning Värnamo.

Vid 15-tiden var både räddningstjänst och ambulans på plats. Även polis kom till området.

– Det är två bilar som har kolliderat, inte en frontalkrock utan de har förmodligen kört in i varandra, säger Kenneth Hermansson, inre befäl på räddningstjänsten i Jönköping, i ett tidigt skede.

Två personer drabbades i olyckan, men ingen behövde uppsöka sjukvård, enligt polisen.

– De klagade på nacksmärtor, men annars ska det vara rätt lugnt, säger räddningstjänstens Kenneth Hermansson.

Innan räddningstjänsten kom till platsen var det totalstopp i båda filerna i södergående riktning mot Värnamo.

– Nu leder vi förbi trafiken lite sakta i ena filen, men det har lett till rätt långa köer, säger Kenneth Hermansson inledningsvis.

Bägge bilarna behövde bärgas.

– Det var en rätt bra smäll. Vi kommer nog vara här drygt 30-45 minuter, beroende på när bärgarna kommer, säger Kenneth Hermansson vid 15-tiden.

Vid 16-tiden verkade det fortfarande vara köer innan olycksplatsen (se bilden). Enligt uppgift hade det då stått stilla i kön under cirka 35 minuter.

Senare, vid 16-tiden, skedde ytterligare en krock på E4 inte långt ifrån den första olyckan.

En bil körde in i framförvarande bil på E4 i höjd med Råslätt. Även denna olycka skedde i södergående riktning och handlar om en kökrock i samband med trafikstoppet efter första olyckan.

Inga personer skadades och bilarna kördes undan för att inte hindra trafiken, uppgavräddningstjänstens inre befäl lite senare.