”Mycket tragiskt! Vad är det som gör att man tar ett sådant beslut. Var är tryggheten? Tänk om och tänk rätt! Det ligger inte i kommunen som myndighetsorgan att fatta andra beslut än de som legitimerade läkare, psykologer och arbetsterapeuter har utrett och diagnosticerat! Skamligt!!” skrev läsaren Camilla Johansson i vårt kommentarfält på Facebook. Och hon är inte ensam om sina åsikter.

”Hur kan de göra så här? Skäms på er Tranås. Låt grabben få ha ett vanligt liv som andra killar och tjejer” skev en läsare när vi publicerade den ” ”Ur FN:s barnkonvention: Barnets bästa ska beaktas vid alla beslut som rör barn. Tranås kommun anser ni att detta beslut är bäst för Alex?” skrev en annan.

”Varför ska man spara in på sådant som samhället verkligen behöver, blir så arg när jag läser sådant”, ”Hjärtskärande, precis som dom inte har nåt värde. Nåt man kan sätta i ett hörn och låtsas som det inte finns. Dom som bestämmer och fattar dessa beslut kanske ska gå ut en dag och vara med och se verkligheten och se vilket det faktiska hjälpbehovet är sen kan beslut fattas.”

”Man blir ju helförbannad”, ”Blir helt vansinnig när man läser det”, ”Skandal!” och ”Man blir mer än mörkrädd” är vanliga kommentarer.

Många är frustrerade över ”Jag hoppas att de själva behöver hjälp en dag, men att de får avslag eller att deras ärende aldrig prövas. Sjuk värld vi lever i.” ”Fy fan så jävla dåligt skött!! Kommunledningen borde skämmas, det är så man blir illamående!! Förvaltningsrätten och överklagan finns till av en orsak, det är riktigt fult gjort att man ”.

Andra uttrycker sitt stöd till de drabbade familjerna. ”Ge inte upp fortsätt kämpa för detta är ju inte klokt!” skriver en läsare medan andra hojtar; ”För jävligt! Hoppas ni orkar kämpa och stå på er!!!”, ”En styrkekram till er som kämpar så för ert barn”.

Flera reagerar också . ”Nästan kränkande att uttrycka sig på det viset. Klart föräldrarna vet att det inte är någon "korvkiosk” och ”Hur kan man fälla en sån kommentar att det inte är någon korvkiosk? Det är för fan barn vi pratar om!?!” skriver några läsare medan en annan menar att kommunen borde vara mer mån om sina medborgare ”Ni är ett serviceorgan för kommuninvånare det är era invånare som betalar era löner, så ni borde vara lite mer ödmjuka och inte köra den där härskartekniken.”