Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lastbil försökte vända - blev stående

 
Blåljus
Visa alla artiklar

En lastbil råkade ut för en incident i fyrvägskorsningen vid Klerebo och Granshult väster om Bankeryd. Den försökte att vända på en alltför smal väg och blev stående.

Larmet kom vid 06.45 på måndagsmorgonen och gällde enligt det första uppgifterna till SOS Alarm en lastbil som hade kört ned i diket.

Enligt ett ögonvittne som passerade platsen verkade lastbilen ha fått hjulen alltför nära dikeskanten. Lastbilen stod vid sidan av vägen men det verkar inte vara några större problem att passera för trafiken, enligt vittnet.

Olycksplatsen ligger väster om Bankeryd i fyrvägskorsningen vid Klerebo.

Räddningstjänsten åkte till platsen för att kontrollera att bilen inte hade läckt drivmedel och att inget behövde åtgärdas på platsen.

Enligt uppgifter till räddningstjänsten hade föraren försökt att vända bilen men fick ge upp eftersom hjulen kom för nära diket och föraren kunde inte köra vidare utan att riskera att välta med bilen.

– Han lade sig att sova i lastbilen över natten och den kommer troligen att bärgas senare, säger David Högberg, inre befäl på räddningstjänsten i Jönköping.