Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två personer allvarligt skadade efter olycka – dörr fick klippas loss

Två personer fick svåra skador efter en trafikolycka mellan en lastbil och bil på fredagen. En kvinna i 80-årsåldern vårdades inledningsvis på intensiven. Olyckan inträffade på riksväg 31/40 mellan Jönköping och Tenhult. Vägen stängdes av i båda riktningarna.

Vid 09.10-tiden på fredagen fick SOS larm om en trafikolycka mellan en personbil och lastbil. Olyckan skedde på riksväg 31/40 mellan Jönköping och Tenhult, vid avfarten till Vissmålen.

Personbilen ska ha kommit från Vissmålen och svängt ut på riksvägen. Av någon anledning missade föraren att det kom en lastbil.

– Det resulterade i att lastbilen körde in i sidan på bilen och det måste ha varit en ganska hård smäll. Det färdades två personer i bilen, en man och en kvinna, och vi tvingades klippa loss ena dörren för att komma åt dem. Men de satt inte fastklämda, säger Gustav Hultegård, yttre befäl på räddningstjänsten.

Räddningsstyrkor från Jönköping och Huskvarna larmades till platsen, liksom flera ambulanser och polispatruller.

Tre personer var inblandade i olyckan, varav de två drabbade i personbilen fördes till sjukhus med allvarliga skador. Både mannen och kvinnan är i 80-årsåldern. Enligt polisen ska de ha varit vakna och talbara när räddningsstyrkorna kom till platsen.

Enligt akutmottagningen skadades kvinnan allvarligt och lades in på intensivvårdsavdelningen. Tillståndet var inte lika allvarligt för mannen som dock lades in för vård även han.

Lastbilschauffören, en man i 60-årsåldern, klarade sig oskadd.

Långa köer på platsen

Fordonen blockerade båda körriktningarna och det var under närmare en timme totalstopp från Åkarp till Västra Ekhagen. Det uppstod långa köer på platsen och räddningstjänsten uppmanade trafikanter att om möjligt välja annan väg.

– Vi städar upp på platsen och sanerar vägbanan. Även bärgare har kommit till platsen. Så fort båda fordonen har bärgats kommer vägen att vara öppen i sin helhet igen, sa Andreas Melin, ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Vid 10-tiden var vägen i riktning mot Nässjö åter öppen. Vägbanan mot Jönköping öppnades en stund senare.

Polisen har tagit personbilen i beslag och en teknisk undersökning ska visa om det fanns några fel på fordonet.

En förundersökning om vårdslöshet i trafik har upprättats.

– Den skadade föraren har kunnat genomföra ett nykterhetstest som gav negativt resultat, säger Thomas Agnevik på polisen.