Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lastbil läcker slaktrester på vägen

 
Blåljus
Visa alla artiklar

Räddningstjänsten larmades till ett farligt utsläpp strax före lunch på tisdagen. Slaktavfall hade läckt ut på gatan. – Ungefär åtta kubikmeter, säger Gustav Hultegård, inre befäl på räddningstjänsten.

Vid elva-tiden på förmiddagen larmades räddningstjänsten till Hagaleden i Jönköping. Det var en lastbil som läckte slaktavfall som hade jäst i tanken.

Enligt Gustav Hultegård, inre befäl vid räddningstjänsten i Jönköping var det en transport som skulle till biogasanläggning i Sävsjö.

– Men sedan började innehållet att jäsa och fick inte plats i behållaren.

Slaktavfallet expanderade av jäsningen och riskerade att kanske spränga behållaren, möjligen kunde detta ha blivit en otrevlig stinkbomb för Jönköpingsborna.

Gustav Hultegård säger att bilen började läcka illaluktande avfall i Göteborgsbacken och vid Hagaleden tvingades föraren att stanna och låta det läcka ut för att minska trycket.

– Vi håller på att rensa detta nu som har runnit ned i diket. Arbetet utför vi tillsammans med kommunens tekniska kontor och åkeriet och det lär ta hela dagen.

Hur mycket har läckt?

– Det kan vara cirka åtta kubikmeter tror jag. Det handlar om att suga upp avfallet, gräva och sanda.

Ett problem är att iskylan gör att det rinnande avfallet fryser till is.

Gustav Hultegård har enligt rapporter från platsen fått bekräftat att doften inte är så behaglig. Enligt uppgifter till tidningen har lukten även spridit sig över Torpa.