Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Låt inte personal vandra runt

Hur gör man som uska när ledningen tror de gör allt de ska, trots påtryckningar?

När man har personal som blivit väldigt sjuk och vill testa sig mot corona och företaget inte ställer upp på det. Trots att denna avdelning har fått corona. Samtidigt som man inte testar den personalen, och då menar jag att det säkert finns personal som bär på corona men inga symtom har.

Om vi någonsin ska bli av med detta på våra äldreboenden så testa all personal. Ta inte in personal som kommer från andra boenden och låt inte personal vandra runt på olika avdelningar. Vi kryper redan på knäna, men tror ändå vi kryper lite till med en frisk personal. Kör hellre två personal om den tredje är sjuk och vi avsäger oss vikarier. Så långt det går.

Någonstans måste man ta tag i det. Men som sagt – kryper hellre lite till och minimerar risken att smittan sprids. Städ och tvätt får ta längre tid att utföra, så enkelt är det.

Uska

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel