Vigseln äger rum klockan 13.00 i Barnarps kyrka och den efterföljande bröllopsfesten med 130 gäster är rum på Hooks Herrgård. Vi tar det här med namnbytet först. Lena-Maria släpper Klingvall helt och kommer hädanefter att heta Vendelius (och enbart det) i efternamn.

– Mitt flicknamn är Johansson och sedan gifte jag mig till Klingvall. Det känns bra att lämna Klingvall bakom mig, eftersom det tillhör det förgångna.

Du tror inte att namnbytet kommer att påverka din karriär?

– Nej, jag har Lena-Maria som artistnamn. Vad jag heter i efternamn är inte så jätteviktigt och jag tror inte att folk kommer att lära sig mitt nya efternamn. Framför allt utomlands är jag känd som Lena-Maria, där är Klingvall så krångligt.

Hon tror att hon en tid efter namnbytet kan komma att bli presenterad som ”Lena-Maria Vendelius – före detta Klingvall”.

Lena-Maria och Patrik träffades första gången i februari 2016 och har när de gifter sig på dagen varit tillsammans i ett år.

– Ettårsdagen råkade vara på en lördag och då sa vi att vi gifter oss då. Ibland går det snabbt, säger Lena Maria och skrattar.

De förlovade sig den 10 december i kungens sovrum på Västerås slott.

– Det var ett jättetjusigt rum. Vi satt i en liten soffa vid fönstret och det var en stor och fin park där utanför.

Lena-Maria och Patrik bor vid Lovsjön söder om Barnarp och tillhör Barnarps församling. De har en bra känsla inför vigseln.

– Jag och Patrik är nog lugnast av alla, känns det som. Det ska bli väldigt kul, säger hon.

Lena-Maria kommer inte att sjunga under vare sig vigseln eller bröllopsfesten.

– Nej, jag ska bara slappna av och njuta den här dagen, säger hon.

I stället svarar bland andra Gittan och Andreas Glans, Millan Holm och Joakim Holgersson för sång- och musikinsatserna under dagen.

Hur blir livet som gift, tror du?

– Vardagen blir densamma eftersom vi redan bor ihop, men jag tycker det är skönt att få tillhöra någon på det sättet som ett giftermål innebär. Att man delar på allting.

Lena-Marias vigselring hamnar på höger ringtå, men Patrik Vendelius kommer traditionsenligt att ha sin ring på vänster ringfinger.

– Han får inte göra något annorlunda, säger Lena-Maria och skrattar.