Lena Wahlgren är den andra kandidaten, vid sidan av Christoffer Gullberg, som öppet går ut och säger att hon kandiderar.

Jag är tillräckligt gammal för att inte vara ett hot. Tänker att jag sitter som kommunalråd fram till nästa val och under tiden har partiet möjlighet att i lugn och ro hitta den person som ska vara kommunalråd efter valet och under nästa mandatperiod, säger Lena Wahlgren.

Hon säger att hon inte har en aning om hur stort stöd hon har.

Man måste våga för något man tror på och brinner för. Politik är och ska vara roligt! Nu handlar det om att få gruppen att arbeta åt samma håll och att vi måste börja prata politik igen, säger Lena Wahlgren.

Hon säger själv att hon inte tillhöri kommunfullmäktigegruppen.

Jag har inte deltagit i det där tjafset men har stöttat Carin Berggren sedan hon blev vald till kommunalråd, det är min plikt att respektera demokratiskt valda beslut och jag har inte tagit ställning till någon sida. Jag har pratat med Carin Berggren, inte om utan med henne, om vad jag tycker har varit bra och dåligt, säger Lena Wahlgren och förväntar sig att nästa kommunalråd som väljs också blir stöttad av alla moderater.

När Moderaterna väljer ett nytt kommunalråd anser Lena Wahlgren att valet måste vara enhälligt. Alla i gruppen måste vara överens.

Allt du behöver veta om M–krisen på 40 sekunder

LÄS MER: Så kan partiet repa sig snabbare

LÄS MER: Bäste moderat "med insyn"