Det var i den fjärde finalen som Thörnberg träffades illa av ett och ådrog sig en skada som har stoppat honom i två matcher.

Efter fredagens träning för JP-sporten att det kändes bra och att inget kunde stoppa honom från att vara med nu när det ska avgöras.

– Troligtvis går han in i förstakedjan. Jag tror att det kan betyda mycket med tanke på den rutin han har och att han är vår kapten, säger ”Lillis”.

Samtliga HV-spelare, förutom de långtidsskadade, deltog på matchvärmningen och det såg lugnt och fokuserat ut på isen.

– Det ser bra ut, tycker ”Lillis”.

Nervöst?

– Det talas mycket om att slappna av och gå ut och ha kul men lite nervositet och spänning ska det nog vara så här före matchen.

– Där är de som har varit med i sådana här lägen förut, så som Thörnberg, viktiga. De sprider ett lugn men kan också vara där och trycka på om det behövs.

För första gången på 13 år har en SM-final i ishockey gått till sju matcher. 2004 spelades avgörandet också i Kinnarps Arena och HV besegrade Färjestad med 5–0.

– Sjunde och avgörande på hemmaplan, det är klart att det ska bli kul. Men det går inte att pusta ut än. Det är nu vi ska blåsa upp oss ännu mer, resonerar Stephan ”Lillis” Lundh.