Det är en rejäl hiphopkväll som Huskvarna Folkets Park levererar i slutet av december. Tre akter och en dansgrupp där det största namnet utan tvekan är Linda Pira. Linda slog igenom för sex år sedan när hon gästade Stor i låten ”Rom och Kush”. Sedan dess har hon hunnit vinna årets nykomling på Grammisgalan 2014 samt årets låt och årets hiphop/soul på P3 Guld-galan året efter. Linda Pira har även varit programledare i P3 och sommarpratat (2014).

Dani M är en rappare som har samarbetat med bland annat tidigare nämnda Linda Pira, men även Kartellen och Labyrint. Han debuterade med singeln ”Motstånd” 2012 och har sedan dess exempelvis deltagit i TV4:s program ”Lyckliga gatan” och varit mellanakt i ”Melodifestivalen” (med Linda Pira).

Tidigare har Dani M anklagats för antisemitiska uttalanden, något som han dock själv har förnekat. I en intervju med Aftonbladet fick Dani M frågan om han är antisemit och svarade då:

– Nej, det tycker jag inte att jag är. Jag gör inte skillnad på någon människa oavsett härkomst, religion, sexuell läggning eller vad det än är. Människor är människor.

Bild 1 av 2 STOCKHOLM 2016-04-05Sylvia Vrethammar och Dani M (bilden) är två artister av flera som finns med i andra säsongen av TV4:s "Lyckliga gatan". På tisdagen presenterade TV4 årets medverkande vid en pressträff i Stockholm.Foto: Anders Wiklund / TT / Kod 10040

Foto Anders Wiklund/TT

Imenella är det nyaste namnet av trion. Sångerskan är en av sveriges främsta dancehallkoreografer men har nu brutit ny mark i och med sin debutsingel ”Moves” som kom ut i mars i år. Sedan dess har hon uppträtt på Way Out West och hunnit släppa senaste singeln ”Chagga”. Slanguttrycket chagga är något som har använts som en nedsättande term för kvinnor. I en intervju med SVT berättar hon att hon vill vända på perspektivet.

– Jag tror precis som många andra kvinnor i hela världen att det är väldigt tröttsamt att vissa ord alltid ska vara bundna till oss. Det är alltid killar som ska få ha hundra olika benämningar till vad de får kalla tjejer – så jag ville bara vända på ordet och ge oss tjejer samma möjlighet, sa Imenella till Kulturnyheterna

Förutom de tre artisterna kommer även Unruly Gang att vara med på scen och uppträda. Unruly Gang är en feministisk dansgrupp som har som mål att stärka unga kvinnor. Tidigare nämnda Imenella är även hon en del av Unruly Gang.

Konserten med Dani M, Linda Pira, Imenella och Unruly Gang är i Huskvarna Folkets Park 20 december.