Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lista: Det bråkar svenskarna om på semestern

Snart väntar efterlängtad semester för många familjer och par. Men blir det en harmonisk tid? Resebyrån Resia undersökt vilka konflikter som är vanligast under den lediga perioden och kan konstatera att en vanlig semestermyt inte stämmer.

Undersökningen om semestergrälen har genomförts av Sifo på uppdrag av Resia och 1 120 personer mellan 15 och 79 år gamla intervjuades under april månad, skriver Resia i ett pressmeddelande.

En tredjedel av de tillfrågade uppger att det aldrig blir några bråk på semestern och att det blir betydligt fler konflikter i vardagen. Resia skriver därmed att myten om att dåliga semestrar leder till många skilsmässor knappast kan stämma.

Den vanligaste konflikten i familjer brukar handla om vad som ska göras på semestern. Där kan det ibland finnas lite olika uppfattningar om vad det är som gör att en semester blir bra då vissa vill upptäcka nya platser medan andra bara vill ta det lugnt.

Enligt undersökningen blir det sällan bråk om boendet vilket troligen beror på att 41 procent av de tillfrågade uppger att de vill ha det mesta av boende bokat och klart innan de reser.