Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Listan: De här evenemangen ställs in

Till följd av Coronasmittans spridning, kommer flera av Jönköpings evenemang under den närmaste tiden att påverkas. Se listan med ett urval av de evenemang som ställs in.

Teater

13 mars. Özz Nûjen och Måns Möller "Världens historia", Jönköpings Konserthus, flyttas fram till 15 oktober.

13 mars och 14 mars. Föreställningen "ART" ställs in. Den var planerad på Spira, med Johan Rheborg, Henrik Schyffert och Per Andersson i spetsen. Smålands Musik- och Teater (Smot) meddelar även att de hittills endast har beslutat om de evenemang som är inplanerade fram till 15 mars.

Gala

14 mars. Jönköpingsgalan flyttas fram till 16 maj.

Sport

13 mars och 15 mars. Helgens HV71-finaler i Kinnarps arena kommer att spelas utan publik.

14 mars. Vårfesten, funktionärsdagen samt övriga kurser, träning och aktiviteter på Jönköpings Sportdansklubb är inställda. Beslutet gäller fram till 27 mars. Det skriver Jönköpings Sportdansklubb på sin hemsida.

20-22 mars och 3-5 april. Innebandycupen Fair Play Cup.

24 maj. Den nya cykeltävlingen Huskvarna GP ställs in och planeras i stället till 2021.

– Huskvarna GP och Fair Play Cup är de sportevenemang som har blivit inställda. Men vi har en kontinuerlig dialog med arrangörerna, säger Caroline Törnblad, chef för möten och evenemang på Destination Jönköping.

Konsekvenserna i stort när evenemang behöver ställas in är svåra att se redan nu, menar Caroline. Men att aktörer, arrangörer och verksamhetsnäringen självklart påverkas.

– Arrangörerna är de enda som har rätt att avboka sina evenemang och vi finns där för att stötta dem och diskutera, säger Caroline Törnblad.

Hon tillägger även att det är arrangörerna som går ut och meddelar om varje enskilt evenemang och att Destination Jönköping sedan uppdaterar informationen på sin hemsida.

Dans

15 mars. Dansforum 2020, Huskvarna Folkets Park.

– Nu jobbar vi hårt med att se över den närmaste månaden. Vi vill lyckas flytta datum i stället för att ställa in. Rockabilly i parken 28 mars är ett av de event som inte kommer att ställas in, utan blir framflyttat. Jag hoppas på besked om nytt datum redan i dag. Men Dansforum nu på söndag är inställt, säger Per-Magnus Söder, verksamhetsutvecklare på Huskvarna Folkets Park.

Per-Magnus Söder menar vidare att läget är tråkigt, men att hälsan är viktigast. Huskvarna Folkets Park jobbar utefter Folkhälsomyndighetens rekommendationer och är noga med att ge ut korrekt information i stället för att spä på oron.

– Evenemangen i maj känns för tidigt att göra ändringar för nu, vi tar den närmaste månaden först helt enkelt.

Mässor

10-13 april. Bilsport Performance Show. Elmia. Återkommer 2021.

18-19 april. Hifi-mässan på Stora hotellet.

12-15 maj. Produktionsmässorna Elmia Automation, Elmia Plåt, Elmia Polymer, Elmia svets och fogningsteknik, Elmia verktygsmaskiner och Elmia 3D.

Öppet hus

14 mars. Öppet hus på Södra Vätterbygdens folkhögskola ställs in, meddelar skolan på sina sociala medier.

21 mars. Öppet hus på Jönköping University ställs in.

– Det här är en självklarhet för oss, vi vill ju naturligtvis inte utsätta vår personal och besökarna för onödiga risker, skriver Hanna Vinborg, avdelningschef på kommunikationsavdelningen, i ett pressmeddelande.

– Vi vill självklart besvara alla frågor om våra utbildningar och studentlivet, trots att vi har ställt in Öppet hus och är tillgängliga för frågor.

Våren 2020. De planerade kosläppen i Jönköpings län kommer att ske utan publik, meddelar Arla.

Musik

12 mars. Molly Sandén, Jönköpings konserthus, flyttas fram meddelar Destination Jönköping på sin hemsida.

14 mars. "En kväll med Petter", Jönköpings konserthus, flyttas fram meddelar Destination Jönköping på sin hemsida.

14 mars. Spelningen med Slowgold, Sofiehof Underjord, flyttas fram till 26 september. The Hush Hush Club meddelar det på sin Facebooksida.

14 mars. Jazzkonserten "Back to the roots", Per Brahegymnasiet.

15 mars. Grease, Jönköpings konserthus, ställs in meddelar Destination Jönköping på sin hemsida.

25 mars och 22 april. Musik på fjället, Fjällstugan. Konserterna flyttas fram till 30 september och 28 oktober, meddelar arrangören.

4 april. Ungdomsfestivalen "IMBA", KFUM Jönköping, flyttas fram och arrangörerna jobbar på att hitta ett nytt datum, meddelar de på sin Facebooksida.

Listan uppdateras.