Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Listan: Det vill du inte missa på sportlovet

Tennis, hästskötsel, film eller varför inte kurragömma på museet? Under sportlovet anordnas en variation av aktiviteter runt om i Jönköpings kommun. Här tipsar JP om några utvalda evenemang.

Vecka sju är det dags för sportlov. För lediga barn och unga finns det en mängd aktiviteter att välja mellan, där många också är gratis.

På flera håll i kommunen hålls det i pyssel och tillverkning med olika material. I Huskvarna kommer det att anordnas både i biblioteket och fritidsgården i Smedbyn, på Österängen blir det i konsthallen. Även Länsmuseet, Tändsticksmuseet och Asecs kan läggas till på veckans pyssellista. På Asecs kommer barn och unga att kunna tillverka sina egna tygkassar eller måla graffiti på en inomhusvägg medan de på Tändsticksmuseet kommer få arbeta mer med trä.

På Grenna museum håller de, utöver pyssel inför alla hjärtans dag, också i kurragömma på museet. Barnen får då gömma sig när museets personal går ut på sökexpedition.

Fritidsgårdar för äldre barn

Flera fritidsgårdar arrangerar också aktiviteter för ungdomar under veckan. På Stadsgården, Råslätts fritidsgård, har de ordnat att äldre barn kan få testa på curling och padeltennis eller köra Lasergame. På väntar en heldag av aktiviteter i Råslätt med skridskor, grillning, pyssel och gratis bad för de mellan 10-19 år.

Liknande aktiviteter hålls även av fritidsgårdarnda Forum och Birka, där den senare också anordnar basket. Deltagarna kommer då att få spela tillsammans med spelare i Wetterbygden Basketball.

Många sportaktiviteter

Som vanligt är det många aktiviteter som har fokus på rörelse och sport, ofta med möjlighet att gratis testa något nytt. Förutom de redan nämnda har bland annat X-flow på Herkulesvägen öppet för att barn ska kunna prova på parkour. På Norrahammars sportcenter och i Flahults idrottshall kan man också testa på allt från tennis till fotbollsdart.

Framåt helgen håller sedan Ölmstad rid- och körsällskap i sin traditionella hästshow med löshoppning. De ger även tillfällen för intresserade att lära sig mer om och testa på skötsel av hästar.

Under hela veckan hålls också speciella evenemang på bland annat Upptech, Länsmuseet och Stadsbiblioteket.