Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lista: Här vill svenskarna helst shoppa

Drömmer du också om att resa utomlands för att shoppa? Nu har svenskarnas favoritresmål för shopping undersökts. New York och London är stora vinnare, medan klassiska modestäder som Paris och Tokyo hamnar på en delad tredjeplats.

New York och London är båda två fantastiska shoppingstäder med ett enormt utbud inom i princip alla typer av varor, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Men det är inte bara utbudet som lockar. Att kunna göra sig förstådd på engelska i butikerna är en stor del varför svenskarna uppskattar städer som New York och London.

Undersökningen visar också att en annan faktor som avgör vart svenskarna vill åka är åldern. De resenärer som vill åka till New York domineras av personer i åldern 31-40, medan de svenska pensionärerna hellre reser till London.

Hela 40 procent av svenskarna i undersökningen väljer dock att stanna hemma för shoppingen. Detta har främst att göra med den svenska kronan har blivit svagare, vilket har lett till att det har blivit dyrare att shoppa utomlands.

Jonas Johansson