Under morgonen meddelade J-Södra att Alex Portillo . Senare på måndagsförmiddagen presenterade J-Södra sitt senaste nyförvärv inför säsongen 2018 på en presskonferens i Elmiahallen. 20-årige Amir Al-Ammari, med IFK Öxnehaga som modersklubb, är klar för Södra. Han kommer senast från Husqvarna FF.

– Han har haft en fin utvecklig och stått för många bra insatser på flera positioner i Husqvarna, säger J-Södras Christer Persson.

– Han har fått en bra utbildning i Bröndby, är välskolad, och han är en duktig passningsspelare som tagit ytterligare kliv i sin utveckling. Det var läge att plocka in honom nu.

Amir Al-Ammari beskriver sig som en hårt jobbande innermittfältare med en bra spelförståelse.

– Jag har tagit många kliv i Husqvarna och där fick jag en stor ledarroll. Det vill jag också ha i J-Södra, jag vill ta ansvar.

20-åringen bekräftar att han hade anbud från fler klubbar än J-Södra.

– Det handlar om en helhetsbild. Det känns väldigt bra att kunna ta steget till superettan samtidigt som jag kan bo kvar hemma.

Amir Al-Ammari har skrivit på ett treårskontrakt med J-Södra.

J-Södras Christer Persson fick även frågan om klubben räknar bort Robert Gojani, som tränade med J-Södra under måndagen.

– Ingenting är klart men vi är såklart medvetna om att det finns ett stort intresse för Robert.

Tidigare har J-Södra presenterat mittfältaren , målvakten och tränaren . Dessutom har klubben lyft upp de egna talangerna Benjamin Tannus och Lukas Eek till A-truppen.