Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Livesessioner i nya lokalen ska öka intresset för vinyl

Björn Segerberg och Robban Magnusson öppnade South End Records, en skrivbutik med vinylskivor, för två år sedan. Och de har, till skillnad från många andra skivbutiksägagre, lyckats öka sin försäljning. Nu flyttar de till större lokal och utvecklar verksamheten vidare.

Björn Segerberg och Robban Magnussons idé har från start varit möjligheten att erbjuda en upplevelse som tilltalar fler än bara den traditionella skivsamlaren. De vill visa personer som inte är uppfödda med skivbutikskulturen vad den har att erbjuda som de digitala tjänsterna inte har.

– Idag konsumeras det annorlunda och därför känns det viktigt att visa yngre tjejer och killar känslan av att lyssna och umgås i en skivbutik som man tidigare gjort. Även känslan av att köpa en fysisk skiva som många inte upplevt är en upplevelse vi vill åt, säger Robban Magnusson.

Live sessions

Som Jönköpingsbor känner både Segerberg och Magnusson att det ska finnas en möjlighet för lokalartisterna att kunna både framföra och spela in sin musik på plats i butikerna.

De anser att ett koncept där artisterna får denna möjlighet kommer att gynna både Jönköping och vidare vara ett effektivt sätt att föra skivbutikerna vidare med utvecklingen.

Därför har de tänkt anordna livespelningar i affären med artister som de sedan lägger upp på butikens youtubekanal i något de kommer kalla för South and Sessions.

De har dock redan prövat idén i sin gamla butik på Record Store Day som är en väldigt stor och viktig dag för världens skivbutiker.

– Det är en stor grej för skivbutiker och har alltid varit. Artister brukar vanligtvis att släppa ut specialutgåvor av skivor och spela i skivaffärerna runtom i världen. Det är en tradition, berättar Björn Segerberg.

Premiären av butikens nya lokaler

På lördagen den 6 juli öppnar Sound End Records dörrarna till den nya lokalen på Klostergatan 60. Då finns också Jönköpingsprofilen Hans Ludvigsson på plats för att signera sitt senaste album.