Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lokala spelare uttagna till Finnkampen

JIK:s Otto Weidman och Mullsjös Kasper Hedlund får ladda upp med landslagsspel inför kommande SSL-säsong.

18 spelare är uttagna till Finnkampen när Sveriges herrlandslag möter Finland i Alingsås den 7 september. I laget finns bland andra nämnda Weidman och Hedlund.

– Truppen är mycket baserad på vårens händelser. Finnkampen i Esbo, SM-slutspelet och det läger vi hade i Uppsala. Nu har vi valt en lite mer erfaren trupp än senast, av flera skäl. Ett av skälen är att vi inte spelar på hemmaplan så ofta. Vi vill visa upp det bästa vi har för vår hemmapublik. Samtidigt har vi med spännande spelare som Otto Weidman, Simon Berg, Omar Aldeeb och Oskar Hovlund. Det är en ganska mixad trupp, kommenterar förbundskapten Mikael Hill.

Mötet mellan Sverige och Finland blir den sista kampen lagen emellan innan VM 2020.

Ett par veckor efter Finnkampen väntar herrarnas SSL-premiär. För JIK:s del blir det hemmamatch mot Linköping den 24 september och dagen därpå tar Mullsjö emot Sirius i Nyhemshallen.