Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lokalt nätverk vill förbättra integrationen

I mitten av oktober börjar inflyttningen i de nya boenden som byggts vid Verkstadsvägen i Tenhult. I 22 lägenheter ska nyanlända tas emot och få en ny start i sina liv. Nätverket Tenhultsgruppen träffades på tisdagen för att diskutera hur integrationen på orten kan främjas.

Växjö stift, med anställda integrationsfrämjare, arbetar för bättre integration genom nätverket Tenhultsgruppen. På tisdagskvällen träffades gruppen i Allianskyrkan för att diskutera hur de nyanlända som snart bosätter sig i Tenhult kan välkomnas på ett bra sätt.

Bakom verksamheten finns också Jönköpings kommun med Nätverket för flyktingsstöd och integration, där Thomas Yaftalie är samordnare.

Idrotts- och sportklubbar, ideella föreningar som Hembygdsföreningen och Ingaryds Vänner, samt Pingst-, Allians och Svenska Kyrkans församlingar är några andra som också är engagerade.

Lisa Rosenblad, flyktingsekreterare från kommunen, var en av många som delade med sig av sina erfarenheter på det välbesökta mötet.

Ett nytt möte är planerat till november då de nyanlända Tenhultsborna ska bjudas in till Allianskyrkan. De ska ges tillfälle att berätta om sina liv, det man upplevt och de förväntningar man har i sina nya livssituationer.