Enligt vår reporter på plats så ska en löpare ha kollapsat efter ungefär 16 kilometer in på sträckan. Löparen ska ha blivit liggande innan personen fördes med ambulans till sjukhus. En man i publiken som var i närheten när händelsen inträffade är kritisk till hur lång tid det tog innan ambulansen kom.

– Jag var först framme hos killen som föll ihop, ihop med två andra i publiken. Det kom en kvinna ur funktionärsstaben som hade telefonnummer till loppets sjukvård, berättar läsaren som önskar att vara anonym.

Han frågade om han skulle ringa ambulans direkt, men enligt honom menade funktionären att sjukvårdare var på väg.

– Efter 25 minuter hade han kvicknat till och vi tre lämnade honom med funktionären. Då hade funktionären på plats ringt ytterligare två gånger till loppets sjukvård. Med facit i hand skulle vi ha ringt efter ambulans direkt, säger läsaren.

En av loppets arrangörer, Tony Hatefnejad, kan inte kommentera det aktuella fallet, men berättar om deras rutiner under loppet.

– Det är ganska vanligt vid sådana här långa lopp att det händer att folk bryter, oftast beror det på salt- eller mineralbrist. Vi har sjukvårdare längs hela banan, personer från Svenska Röda Korset och även bra kontakt med ambulans, säger Tony Hatefnejad.

Han menar att de har fått beröm för hur många funktionärer de har haft längs hela loppet.

– Vi har bara fått lovord från löparna om både den fina publiken och funktionärerna. Jag har inte fått någon information om några allvarliga skador, men nu loppet inte klart än så jag vet inte hur det ligger till i alla fallen, säger Tony Hatefnejad.

Löparens skadeläge är ännu oklart.