Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lovande duo förstärker Hallbys A-trupp

Hallby har dragit igång försäsongen inför Handbollsligan 20/21 och nu står det klart att A-lagstruppen förstärks med två intressanta och lovande talanger.

Didrik Sundelius är en egen produkt som tog stora kliv i sin handbollsutveckling förra säsongen och som nu lyfts upp från juniortruppen.

Marcus Andersson är också en Hallbyprodukt men flyttade till Göteborg när han började gymnasiet och där har han representerat IK Sävehof och Önnereds HK men nu är han tillbaka i moderklubben.

Hallbytränaren Jesper Östlund uttalar sig om de båda spelarna på klubbens hemsida.

– En intressant spelartyp som är bra på många saker, en allround-spelare som kan spela både vänsterkant och nio meter. För sin unga ålder är han även en smart och bra försvarsspelare. Jag tycker det ska bli kul att arbeta med Didrik som kan mycket, målet är nu att nischa sig lite och få till den där riktiga spetsen på ett par saker. Det blir intressant att se hur snabbt det kan gå i en tuffare och bättre träningsmiljö där första delmålet är att utveckla fysiken, säger Östlund om Didrik Sundelius.

Hallbytränaren om Marcus Andersson:

– En Hallbykille vänder hem efter tre år på gymnasiet i Partille. Marcus är en spelare med stor potential, de fysiska förutsättningarna finns där. En stor och rörlig mittsexa som jag tror kommer blomma ut under de kommande åren och bli en ligaspelare på sikt. Redan nu ser jag på träningarna hur mycket små tips och trix han får av både (Oskar) Hedvall och Robin (Svensson), vilket kommer bära frukt både kort och långsiktigt. Första delmålet är även här att utveckla fysiken.