I början av april meddelades det att Dardan Lushtaku hade valt att avsluta sin framgångsrika volleybollkarriär för att i stället ta över tränaransvaret för Habo Wolleys elitlag. Men nu har läget förändrats.

sin webbplats skriver volleybollklubben att Lushtaku och Habo Wolley i samförstånd har valt att gå skilda vägar. Detta på grund av personliga skäl.

– Det är självklart tråkigt när livsomständigheter förändras men jag tycker att Dardan agerade på bästa sätt när han direkt kom till oss och föreslog att vi skulle bryta kontraktet redan nu istället för att hamna i en jobbig situation när säsongen börjar. Nu fick vi en ordentlig chans att rekrytera en ersättare, säger Habo Wolleys sportchef Arvid Haag i en kommentar.

Ersättaren blir Mathias ”Morris” Morency. Den nye huvudtränaren kom till Habo Wolley redan hösten 2000, då han tog över elitlaget. Redan då hade han varit tränare för både Sollentuna och Gislaved i damernas elitserie, men Habo var hans första uppdrag som herrtränare.

Mathias Morency är ny tränare för Habo Wolleys elitlag.

Foto Habo Wolley

Morency hade hand om elitlaget fram till 2005 och har sedan dess arbetat framgångsrikt med klubbens barn- och ungdomsverksamhet där 2019 blev ett riktigt höjdarår med SM-guld i alla åldersklasser på pojksidan.

– Jag har nog knappt hunnit landa i vad jag ger mig in på i och med att det varit så snabba puckar från det att jag fick frågan till att jag tackade ja. Eftersom jag inte hållit på med seniorvolleyboll på många år är det med största ödmjukhet jag tar mig an uppgiften, men jag hoppas att den erfarenhet jag samlat på mig sedan dess, framför allt när det kommer till att utveckla spelare, ska vara användbar även i en elitmiljö, säger Morency till Habo Wolleys webbplats.

Om det plötsliga uppbrottet med Dardan Lushtaku skriver Habo Wolley: ”Varken klubben eller Lushtaku själv lämnar ytterligare kommentarer om skäl till förändringen, men vi vill poängtera att vi skiljs som vänner och Habo Wolley önskar Dardan all lycka i hans fortsatta gärning både på och utanför volleybollen.”

Relaterat till artikeln