Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyckad Knutsdans i både Skillingaryd och Vaggeryd

Linus i Skillingaryd fick tag på en lekledare och ett ”stiliserat träd” fick tjänstgöra som gran när julen dansades ut i kommunens två huvudorter.

I början av året var det aningen osäkert hur det skulle gå med knutdanserna i kommunens huvudorter. Men ett par dagar inför helgen klarnade korvspadet.

Enligt Linus Persson, som organiserade i Skillingaryd, kom det cirka 180 personer för att dansa med Jeanette Östenälv som lekledare. Spelade gjorde Martina Österdahl och Anna-Karin Danielsson, medan Robert Alkemark och Kenneth Skoogh skötte godisdistributionen. Sponsorer var bland andra Lions, Ica Lagahallen, El-agenten och Svenska kyrkan.

Lions var i alra högsta grad med även i Vaggeryd, där Kenneth Åberg var lekledare med Ingmarie Persson spelades dragspel. Så långt var Vaggerydsfirandet precis som vanligt.

Runt ett stiliserat träd

Mest revolutionerande var att Östra torget hade bytts mot Knutpunkten, Vaggeryds egentliga centrum. Nytt var också att lekledning och musik kom från ett lastbilsflak som inramade ett likaledes nytt torg.

Dansen skedde runt vad som har kallats ett stiliserat träd. Efteråt kom tomten med godispåsar till barnen. Arrangemanget lockade cirka 100 barn och vuxna.

I vår artikel inför helgen missades knutsdansen i Tofteryd, men vi tror och hoppas att Tofterydsborna höll reda på den själva. Även där, vid Tofteryds kyrka, var det dans, sång, tomte - och dessutom glögg.