Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyckat jubileum för Gemenskap i jul

Det alternativa julfirandet i kulturhuset på Tändsticksområdet firade i år 50 år. Och det blev ett lyckat jubileum enligt arrangörerna. – Många säger att det har varit bra och tycker att det som vi gör är bra, säger Robert Wallin.

Arrangörsgruppen till Gemenskap i jul räknar att det kanske är runt 100 personer per dag, 300 personer sammanlagt som har gästat den alternativa julen på kulturhuset.

– Julen har varit bra och det har varit ok med folk. Det är första året som jag gör det här och jag tyckte att det har varit bra. De som har varit med tidigare år har sagt att det kanske är lite mindre folk än vad vi sett tidigare, säger Robert Wallin från arrangörsgruppen.

Under detta år, som är det 50:e året Gemenskap i jul arrangeras, har de förutom maten som serverats även varit ett quiz och ett par liveframträdanden för att underhålla gästerna.

– Många säger att det har varit bra och tycker att det som vi gör är bra. Och det är ju kul att höra. Många har sagt att det har varit väldigt lugnt i år också, säger Robert Wallin

Och det har dessutom varit fler som har velat hjälpa till än väntat.

– Det kommer lite folk som är oanmälda som säger att de vill hjälpa till och frågar om det finns något att göra. Från början var det kanske 12-15 i organisationsgruppen som har suttit i möten, ringt företag och sånt… Men vi kanske har varit upp emot 25 volontärer här under helgen, säger Robert.

En av gästerna under förmiddagen på annandag jul var Gerd Claesson som berättade att hon har varit där flera gånger tidigare.

– Jag trivs helt enkelt, sa Gerd om att återkomma till arrangemanget.

En annan som gick runt och pratade med människor och såg till att de kom i julstämning var Patrik Peymanshohreh.

– Det är jättebra. Varje år kommer det både invandrare och svenskar och man ser integration i verkligheten mellan dem. Tillsammans hjälper de hemlösa och ensamma människor. Det är jättekul att de är här och känner att de inte är ensamma och de hittar vänner, säger Patrik Peymanshohreh som har varit gäst flera gånger tidigare och nu engagerat sig mer.