Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lysande hjärtan sprider kärlek i Habo

Många Habobor hyllar de kärleksfulla utsmyckningar som tekniska förvaltningen ordnat till alla hjärtans dag.

När invånarna i Habo gav sig ut i samhället under fredagsmorgonen möttes de av flera kärlekshälsningar från Habo kommun. Träden i centrum lyste rosa och vid stationen hade lysande hjärtan ställts upp. De träpelare som på sommaren är klädda av klätterväxter vid infarterna till centrum hade också pyntats med rosa och röda hjärtan, dagen till ära.

– Det är ju för att sprida kärlek naturligtvis! Det finns så mycket elände och hat i dag och vi vill genom det här visa att det finns andra krafter också, säger Fredric Engh, gatu- och parkarbetare på tekniska förvaltningen.

De lysande hjärtana vid stationen har specialtillverkats av en smed i Bankeryd och pyntats med ljusslingor lagom till alla hjärtans dag. Troligtvis blir de kvar för beskådan under hela helgen.

– Det är två tjejer här på tekniska som har fixat med detta, bara för herr Valentins skull, säger Fredric Engh.

På sociala medier har den nya utsmyckningen fått hundratals positiva reaktioner. I kommentarsfälten varvas åsikter om hur vackra hjärtana är med hjärtsymboler och ord om att tekniska förvaltningen förgyller samhället.

– Vid den här tiden på året brukar folk mest klaga på snökörningen, så det här är väldigt trevligt, säger Fredric Engh.