Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Macken på Väst-Göte kan ersättas med radhus

Nu pågår arbetet med att sanera efter bensinmacken som fanns på Väst-Göte. Samtidigt jobbar man för att bygga 40 nya radhus på fastigheten.

Nu har man börjat sanera marken vid den gamla Cirkel K macken vid Väst-Göte från föroreningar som kan finnas kvar efter den tidigare verksamheten. På marken planeras nu att bygga ett nytt bostadsområde.

Den tidigare markägaren hade en vision om att bygga villor och en förskola. Därför hade man under sommaren 2013 ett planförslag ute på samråd. Men nu har fastigheten fått en ny ägare som har andra idéer för marken. Nu planerar man för att bygga radhus istället.

Man har därför tagit fram ett nytt planförslag som legat ute på samråd under februari och början på mars.

– Det pågår en planprocess att bygga cirka 40 radhus. Efter att detaljplanen legat ute på samråd pågår nu revidering utifrån de synpunkter vi fått in, säger Linda Tubbin, plan- och exploateringschef på kommunen.

När det arbetet är klart kommer man att skicka ut planen för granskning och det hoppas man kunna göra innan sommaren.