Olle Moln Teike, ordförande för SD Habo och Mullsjö, berättar att han nåddes av beskedet om att Lennart Karlsson lämnat partiet för ett par dagar sedan.

Ja, det valet gjorde han själv, det får stå för honom. Han valde att avgå innan partistyrelsen gjorde sitt utslag och är inte längre medlem i partiet.

Med anledning av Lennart Karlssons beslut

Vad tänker du om Lennart Karlssons beslut att lämna partiet?

 Om det ni publicerat stämmer så är det mot vår politik och ideologi, då är det rätt att han avgår. Men jag vet inte om det stämmer.

Om vi bortser från kommentarerna på UNObservers konto så redogör ju Lennart Karlsson för och sin syn på , under intervjun där du satt med, vad tänker du om det idag?

Jag hade inte formulerat mig som han gjorde, det var också uppe för utredning hos riks.

Hur rimmar Lennart Karlsson svar under intervju med er nolltolerans mot rasism?

Jag kommer inte ihåg exakt vad han sa, det kom som en chock. Vissa av de sakerna hade, även om han släppts från de andra anklagelserna, utretts också.

Hur ser du på partigruppens hantering?

 hade kunnat hantera det bättre

I samband med UNObserver tillfrågades Morgan Malmborg om det som sades under intervjun. Morgan Malmborg påstod då att somalier har lägre IQ på grund av inavel och att om Lennart Karlsson varit med och bränt inne folk i en kyrka, så var Lennart Karlsson

Morgan har själv figurerat i medlemsutskottet på grund av sitt uttalande. Vi har inte fått något formellt beslut än men vad jag fått höra av Morgan så blir det ingen uteslutning, säger Olle Moln Teike.

Kan han fortsätta i SD Habo?

Han fortsätter som vanligt, inget tyder på något annat. Han är en av våra främsta valarbetare, Habos mest personröstade politiker och en jättestark medlem, säger Olle Moln Teike.

Hur ser du på de uttalanden som Malmborg gjorde i samband med publiceringen?

Jag står inte bakom citatet om inavel och inte de här sakerna i övrigt, men jag är inte säker på att Morgan har sagt det, säger Olle Moln Teike.

Jag vet att ni skrev att Morgan Malmborg sa att alla asylsökande är våldtäktsmän, det var ni som vinklade det så, har det hänt en gång kan det hända igen, säger Olle Moln Teike.

Olle Moln Teike syftar på ett uttalande av Morgan Malmborg i samband om Habos flyktingmottagande, där Morgan Malmborg savem kommer nu ta ansvar för våra unga Habotjejer, utsetts för denna kränkning som våldtäkt är".

Ett uttalande som väckte reaktioner från andra politiker som deltog under mötet och från

 Det är ett onyanserat uttalande som dömer ut asylsökande som våldtäktsmän. Vi har haft kontakt med Morgan och han håller med om att det varit olämpligt, sa SD:s pressassistent Christan Krappedal till JP.