Förra veckan meddelade den tidigare Sverigedemokraten Detta beslutade han efter att ha fått , partisekreterare som innebar att han fick välja på att lämna partiet inom 48 timmar eller att uteslutas.

Kritiken från partiledningen uppkom efter att Morgan Malmborg Han kritiserades också av partiledningen för hans uttalande om att . Henrik Vinge, presschef .

Morgan Malmborg deklarerade också att han ämnade sitta kvar i såväl Regionfullmäktige som i Habo kommunfullmäktige. Han sa också att han såg utträdet ur SD som en tillfällig time out.

I både Habo kommun och i Region Jönköpings län sitter Morgan Malmborg i presidiet.

Under tisdagsförmiddagen tog Morgan Malmborg plats i regionens presidium som politisk vilde.

Under inledningen av mötet lyfte Carina Ödebrink en ordningsfråga. Hon frågade om det var lämpligt att Morgan Malmborg som andre vice ordförande i presidiet och vidare om det var lämpligt att han satt kvar i presidiet.

Under Carina Ödebrinks anförande att det var personangrepp, varpå Hans Rocén, ordförande i presidiet, tittade frågande på honom.

Morgan Malmborg svarade att han inte begärde ordet "men att nu får hon hålla käften, den där."

När Morgan Malmborg sedan fick ordet efter Carina Ödebrinks inlägg sa han. "Jag har inget mer att tillägga."

Nu har flera av regionfullmäktiges ledamöter reagerat och postat kommentarer i sociala medier om Morgan Malmborgs odemokratiska beteende.