Morgan Malmborg går nu ut med att han startar partiet Habodemokraterna. Partiet satsar på kommunfullmäktige i Habo och ställer upp i valet 2018. Partiledare och ordförande är Morgan Malmborg själv och han tar hjälp av Lennart Karlsson som sekreterare.

Jag känner att jag inte är klar med politiken, säger Morgan Malmborg.

Hans nystartade parti prioriterar framför allt att bygga hyresbostäder till unga och gamla och att skydda äldreomsorgen. Han tror att stödet för honom som politiker finns kvar.

Det är ett nödvändigt ont att starta ett nytt parti. Jag känner att jag har stöd, jag fick mest personkryss i senaste valet i Habo.

Morgan Malmborg tvingades bort från Sverigedemokraterna genom ett ultimatum av partisekreteraren Richard Jomshof efter . Ultimatumet föranleddes av uppmärksammade uttalanden om bland annat och .

I våras anmäldes Lennart Karlsson för och uppvigling till följd av inläggen på hans . Han själv innan partistyrelsen tagit ett beslut.

Partiet har enligt Morgan Malmborg bildats för att motverka vad han påstår vara odemokratiska krafter som uppstått i Habo och är "obundet Sverigevänligt och Habovänligt".

Vi värnar om den egna befolkningen innan främlingar som kommer hit. Kvotflyktingar ska man hjälpa, men majoriteten som kommer hit har inga flyktingskäl.

Som en av Sveriges mest välmående kommuner kan Habo alltså inte ta emot flyktingar?

Har vi inte lägenheter kan vi inte ta emot andra. Annars blir det motsättningar och splittring.

Morgan Malmborg och Lennart Karlsson förblir vildar i fullmäktige. Habodemokraterna kan först bli invalda i kommunfullmäktige 2018, men enligt Morgan Malmborg kommer de att agera som ett eget parti. I dag ingår runt åtta stycken i partiet. Han hoppas också kunna samarbeta med SD i kommunfullmäktige i framtiden.

Nej, det är inte vårt mål.