Morgan Malmborg har flera gånger hamnat i blåsväder på grund av sina kontroversiella uttalanden, som när han till exempelvis som skulle ta ansvar för alla de tjejer som skulle bli våldtagna i samband med flyktingmottagandet i Habo.

Han hamnade också i hetluften när han försvarade partikollegan Lennart Karlsson när denne avslöjats med att ha skrivit en lång rad rasistiska och olämpliga kommentarer på nätet.

Lennart Karlsson hade bland annat skildrat en rad våldsdåd han skulle ha begått när han tjänstgjorde som FN-soldat. Bland annat beskrev Lennart Karlsson hur människor låsts in i brinnande kyrkor och hur böneutropare skulle tystas med vapen.

Situationen för Morgan Malmborg blev inte enklare när han meddelat att Malmborg hade tilldelats en varning på grund av hans rasistiska uttalanden.

Felen beror på att Henrik Gustafsson, informationsansvarig, matat er med fel information och sagt saker som inte stämmer, han har fått backa på detta och därför menar jag att många håller med mig, berättade Morgan Malmborg som också påpekade att han har begärt en ursäkt för att pressavdelningen ger media felaktig information, sa Morgan Malmborg då.

Henrik Gustafsson vet inte vad han pratar om, han är inte lämplig på sitt jobb, tillade han.

Detta fick Sverigedemokraternas presschef Henrik Vinge

Jag uppfattar Morgan Malmborg som en förvirrad person, om han inte självmant lämnar partiet måste han uteslutas, sa Henrik Vinge efter utspelet, och underströk att han hade fullt förtroende för Henrik Gustafsson.

Morgan Malmbogs framtid inom partiet skulle egentligen avgöras av medlemsutskottet om ett par veckor, men nu väljer Morgan Malmborg att föregå partiets utlåtande och hoppar självmant av.

— Med anledning av den konstanta smutskastningskampanj som Jönköpings-Posten bedriver mot min person med förtal och lögner har jag i samråd med partiet bestämt att lämna SD, meddelar Morgan Malmborg i ett pressmeddelande, enligt P4 Jönköping.

Han skriver vidare att han gör detta för partiets bästa, samt för sin fru och barns skull.

Han håller dock dörren öppen för en återkomst till partiet, samt att har planer på att starta ett nytt parti.

Trots avhoppet från partiet så kommer han att sitta kvar på sina politiska uppdrag inom Habo kommun och Region Jönköpings län.