Målvakten och lagkaptenen hävdade att han tidigare erbjudits en kontraktsförlängning av Elfsborg som han tackat ja till. I fredags fick Stuhr Ellegaard beskedet att hans tid i Elfsborg är över efter den här säsongen.

– Det har snackats hit och dit men nu får det räcka. Ända sedan januari har jag bett om svar från Elfsborg, från Stefan (Andreasson) och Jimmy (Thelin), om hur de ser på den option som finns i kontraktet, och att klubben har möjlighet att säga upp avtalet efter säsongen. Men jag har hela tiden fått lugnande besked. Nu, när det allsvenska kontraktet är säkrat och transferfönstret stängt, säger de att jag inte får vara kvar längre, sa den 36-årige målvakten till Borås Tidning och fortsatte:

– Jimmy är rädd för starka personligheter. Men man kan inte behandla folk hur som helst.

Under torsdagen gick Elfsborg ut med ett uttalande på sin officiella hemsida. Där berättar föreningen att ordförande Sune Lundqvist haft ett uppföljningsmöte med Kevin Stuhr Ellegaard om den uppkomna situationen. Samtalet ska ha skett i god ton och Lundqvist förklarade att föreningen inte delar målvaktens syn och uppfattning.

”Under mötet beslutades det att Kevin under den närmsta tiden är ledig för att i lugn och ro reflektera över situationen och deltar därmed inte i träning och match i A-truppen”, skriver Elfsborg på sin hemsida.

Relaterat till artikeln