Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man allvarligt skadad vid fallolycka

En man i 40-årsåldern skadades allvarligt vid en fallolycka på Väster i Jönköping på onsdagen. Mannen fördes till Linköpings Universitetssjukhus där han opererades för sina skador.

Olyckan inträffade på Barnarpsgatan vid 14.15-tiden. Mannen, som är i 40-årsåldern, ska ha fallit i samband med arbete och misstänks ha slagit i huvudet.

Han skadats allvarligt och fördes till neurokirurgiska intensivvårdsavdelningen i Linköping för vidare vård.

Olyckan skedde enligt polisens presstalesperson Thomas Agnevik i eller vid en av Tekniska Högskolans lokaler, men det är oklart hur olyckan gick till.

Polisen betecknar händelsen som en arbetsplatsolycka, men det är inte helt klart vad som skett i nuläget. En utredning om vållande till kroppsskada har inletts.

– Det är en rutinåtgärd kan man säga i och med att personen fördes till sjukhus med ambulans. Ärendet kommer att granskas av en åklagare, så vi får se var det landar, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson.

Senare på torsdagen meddelade pressansvariga på Linköpings Universitetssjukhus att mannen opererades för sina skador på onsdagen och att han under torsdagen fortfarande låg kvar på sjukhuset.

Det handlar om allvarliga skador, men mannens tillstånd är stabilt.