Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man åtalas för inbrott i flera bilar

En man i 40-års åldern åtalas för flera bilinbrott i parkeringsgarage i Jönköping. Stöldgodset var bland annat mätverktyg och kläder.

Den 15 december blev stöldgodset en väska som innehöll mätutrustning värd 4 500 kronor efter att mannen brutit sig in i en firmabil som stod i parkeringshuset Smedjan, enligt åklagaren.

Mannen åtalas vidare för att den 26 januari ha brutit sig in i en personbil och stulit en jacka i Sesam parkeringshus i centrala Jönköping.

Någon gång mellan den tredje och fjärde februari bröt mannen sig in i en personbil i parkeringshuset på Atollen, enligt åtalet. Där ska han ha försökt men misslyckats med att stjäla saker. En månad tidigare hade han brutit sig in i ytterligare en personbil som stod parkerad i Sesam parkeringshus, där stal han en ryggsäck som innehöll kläder och en necessär, enligt åklagaren.

Mannen i 40-års åldern är även åtalad för häleri då han innehaft ett par hörlurar och en necessär som stals i samband med ett bilinbrott under natten mellan den 16 och 17 februari.