På eftermiddagen den 16 november larmades polis till en adress på Torpa. En man var knivskuren och en misstänkt gärningsman, med lindriga skador, hölls fast av några andra män.

– Det har varit ett livsfarligt våld där en kniv har använts, men skadorna blev inte livshotande, personen var inte i behov av intensivvård, sa åklagare Kristoffer Clausen i samband med att mannen häktades.

Männen var arbetskamrater och flera av dem bodde tillsammans på adressen. Under eftermiddagen drack de alkohol och två av männen började bråka och knuffa varandra, det framgår av domen från Jönköpings tingsrätt.

Målsägande och två andra vittnen berättade under rättegången att de sa åt mannen i 45-årsåldern att gå och lägga sig. Enligt dem gick han då in i huset och hämtade en kniv som han stack i bålen på den andra mannen. Därefter slog de kniven ur händerna på honom och brottade ner honom.

Mannen i 45-årsåldern förnekar brott. Han säger att han hämtade kniven för att skära upp kyckling. Han hävdar att de andra hoppade på honom och under tumultet kan en av dem fått kniven i sig.

Tingsrätten bedömer dock vittnesuppgifterna som utförliga, samstämmiga och detaljerade. De överensstämmer dessutom med skärskadan på mannen.

Mannen, som är i 45-årsåldern, döms därför av en enig tingsrätt till fängelse i ett år och sex månader. Han ska också betala 24 342 kronor i skadestånd till den knivskurna kollegan.