Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man döms till fängelse för stölder på Racketcentrum

En man döms till sex månaders fängelse och en man och två kvinnor döms till skyddstillsyn. Det blir domen efter härvan med stölder på Racketcentrum i Jönköping i somras. De två männen döms även för flera andra brott.

Stölderna på Racketcentrum i Jönköping inträffade vid tre tillfällen: den 30 maj, 22 juni och 2 augusti. Bland åklagarens bevisning i målet fanns övervakningsfilmer från lokalen där de fyra personerna syns i flera olika konstellationer. Värdet på det som stals från Racketcentrum beräknas till omkring 119 000 kronor och stöldgods hittades senare hemma hos flera av personerna.

En 44-årig man konstateras ha genomfört samtliga tre stölder. En 49-årig man, en 49-årig kvinna och en 36-årig kvinna döms för två av stölderna.

Den 49-årige mannen som döms till sex månaders fängelse döms även för tre fall av skadegörelse där han konstateras ha slagit sönder rutorna på tre bilar. Utöver det döms han även för ett fall av ringa narkotikabrott. Han har dömts för flera brott tidigare vilket gör att tingsrätten motiverar att han ska dömas till fängelse i stället för skyddstillsyn. Han ska betala ett skadestånd till flera av de drabbade på omkring 20 000 kronor.

44-åringen döms till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan. Jönköpings tingsrätt skriver att domen motsvarar samma påföljd som hade varit fallet vid åtta månaders fängelse. Mannen har dömts för brott tidigare och utöver stölderna på Racketcentrum döms han även för olaga intrång, olovligt förfogande, skadegörelse och narkotikabrott. Han döms även till att betala skadestånd på totalt 46 000 kronor. Han frias däremot från ett åtal om misshandel.

De två kvinnorna döms till skyddstillsyn. Båda två har tidigare dömts för mindre brott.

Vid det första inbrottet i maj konstaterades den 44-årige mannen och den 36-åriga kvinnan ha bott på det närliggande hotellet och hade där lyckats komma åt nycklar till Racketcentrums lokaler vilket möjliggjorde stölderna vid de andra tillfällena.