Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man får kvarts miljon efter Tovridamordet

Artikel 25 av 25
Mordet i Tovrida
Visa alla artiklar

Den äldre mannen som friades av Jönköpings tingsrätt för mordet i Tovrida får en kvarts miljon skadestånd av staten för den tid han suttit häktad, skriver SVT Jönköping

Den yngre mannen friades nyligen av Göta hovrätt för mordet i Tovrida. Den äldre mannen hade tidigare friats av Jönköpings tingsrätt och åklagaren hade valt att inte ta hans fall vidare till hovrätten. Innan domen i tingsrätten hade den äldre mannen suttit häktad i fem månader.

Tidigare i somras sökte mannen ersättning för tiden han har suttit häktad och Justitiekanslern har nu beviljat hans ansöken, skriver SVT Jönköping. Han får 222 000 kronor i skadestånd.

Det är snart ett år sedan som en 47-årig man hittades död i en bostad i Tovrida utanför Lekeryd. Mannen hade blivit skjuten flera gånger i ansiktet men vem som är ansvarig för hans död kommer troligen aldrig bli uppklarat då det varit friande domar i två rättsinstanser.