Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man hade vapen i bilen – körde mot enkelriktat och greps av polis

En person såg vapen ligga i en bil som stod parkerad i Gränna under torsdagen. När polisen kom körande mötte de bilen som körde mot enkelriktat och en man i 70-årsåldern greps.

Det var strax innan klockan 17 på torsdagen som polisen blev informerade om händelsen. En person i Gränna ringde nämligen polisen eftersom denne hade uppmärksammat en krockskadad bil som stod parkerad vid Systembolaget. När personen tittade närmare såg denne ett misstänkt vapen som låg synligt i bilen.

Polisen larmades till platsen men innan patrullen hann fram kom föraren tillbaka till bilen och körde därifrån. Mannen, som är i 70-årsåldern, körde dock mot enkelriktat och mötte polisen i backen.

– Det verkade som att han hade ärenden i stan och därför parkerat bilen. Det verkar inte ha varit riktat mot någon men varför han har grejerna i bilen så synlig vet jag inte, säger Åsa Willsund, presstalesperson vid polisregion öst.

När polisen kontrollerade mannen och gjorde en husrannsakan i bilen så hittade de två vapen som togs i beslag.

Vad var det för vapen?

– Jag vill inte gå in på det. Men jag kan väl säga att det är handeldvapen.

Polisen misstänker att vapnen är skarpa och kommer att skickas till NFC, nationellt forensiskt centrum, i Linköping för analys.

– Vi provskjuter inte direkt utan det görs i Linköping. Detta gör vi för att kolla om det är skarpa vapen och för att se om det är jaktvapen eller vad det kan vara.

Mannen har vapenlicens men Åsa Willsund berättar att mannen i nuläget är misstänkt för brott mot vapenlagen.

– Oavsett så ska man inte ha dem liggandes i en bil. Det är lite som att be om att någon ska se det här.

Mannen skulle förhöras under kvällen och en åklagare kommer efter det att besluta om han ska anhållas eller släppas. Vid 21.30 var mannen fortfarande inte anhållen.

FOTNOT: Artikeln uppdateras.