Mannen har vid upprepade tillfällen de senaste åren tid fått fyra barn att posera framför kamera. Mannen hade kontakt med en flicka från Mullsjö kommun där han förmått henne att posera naken framför kameran. Det hände vid nio tillfällen främst under 2015. Mannen har också vid 14 tillfällen skickat sexuella bilder på sig själv till flickan.

Mannen, som är i 25-årsåldern och bor i Falköping, har med liknande tillvägagångssätt utsatt två flickor och en pojke, bosatta i Skaras kommun, Falkenbergs kommun och Borås. Samtliga barn har varit mellan 12 och 14 år gamla.

Mannen använde sig av flera olika chattprogram, bland annat Kik och Skype när han chattade med flickorna. Han har bland annat förmått dem att skicka bilder men även uppmanat dem att klä av sig i videochattar.

Mannen har erkänt stora delar av brottsmisstankarna som riktades mot honom. Nu döms han för utnyttjande av barn för sexuell posering vid 19 tillfällen och försök till samma brott vid sju tillfällen. Han döms också till två fall av barnpornografibrott och 29 fall av sexuellt ofredande.

Straffet bestäms till nio månaders fängelse och han döms att betala totalt 60 000 kronor i skadestånd till barnen.