Den drabbade mannen bor med sin fru i en bostad i centrala Huskvarna och har då och då hjälp av hemtjänsten. Han säger i polisförhör att han alltid förvarar plånboken på samma plats i bostaden och att han bland korten i plånboken har en lapp med koden till sitt kontokort.

Kunde inte ta ut pengar

Stölden inträffade den 29 augusti i fjol. Mannen upptäckte vad som hänt när han inte kunde ta ut pengar i en bankomat. Han fick svaret från banken att kontot var tömt. Vad han vet har inte hans plånbok varit borta, utan han utgår från att någon har tagit kontokortet och sedan stoppat tillbaka det i plånboken.

5 000 kronor vid tre tillfällen

Vårdaren på hemtjänsten tog enligt åklagaren ut 5 000 kronor från mannens konto vid tre tillfällen den 30 augusti. Det finns bilder av kvinnan vid bankomaterna där uttagen gjordes. Hon erkänner i polisförhör att det var hon som tog ut pengarna från mannens bankkonto.

Låg efter med räkningar

Kvinnan säger att hon tog kortet från mannens plånbok en kväll när hon jobbade i hans bostad och att hon använde pengarna till att betala räkningar som hon låg efter med. Hon säger att hon inte tänkte sig för, att hon gjorde ett misstag och att det var första gången hon gjorde något sådant.

Kvinnan åtals för två fall av bedrägeri för bankomatuttagen samt egenmäktigt förfarande, för att hon tog kontokortet.