Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man plockade fram knark – mitt i Jönköpings tingsrätt: ”Dubbelt obegåvat”

En man skulle gå igenom säkerhetskontrollen på Jönköpings tingsrätt. När han rensade sina fickor plockade han plötsligt fram en haschbit framför ordningsvakten. – Haschet skulle aldrig ha gett utslag i den här larmbågen. Det var dubbelt obegåvat, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Det var vid 11-tiden på måndagen som polisen larmades ut till tingsrätten i Jönköping. Detta efter att en man i 25-årsåldern tog fram en haschbit från sina fickor när han skulle gå igenom den obligatoriska säkerhetskontrollen.

– Jag är ingen expert på det här, men vid speciella mål kan man fatta beslut om en förhöjd säkerhetskontroll där man noggrant kontrollerar varje besökare. Vi på polisen är med ibland, men den här gången var vi inte det, säger Thomas Agnevik och fortsätter:

– Men det var i alla fall i samband med att han skulle gå igenom larmbågen som han troligtvis tömde sina fickor och det var då haschet syntes. Om larmet inte tjuter så får man tillbaka sina grejer, och haschet skulle aldrig ha gett utslag i den här larmbågen. Det var dubbelt obegåvat.

Mannen var på väg in i en sal när han åkte dit. Det är dock oklart om han var en besökare eller om han skulle ha någon roll i rättsmålet, berättar Agnevik.

Polisen har tagit haschet i beslag och man har påbörjat en utredning om narkotikainnehav.