Det var vid 20-tiden på måndagskvällen som en man anmälde till polisen att han hade blivit rånad av två mörkklädda, delvis maskerade män.

– Det är två män som har trängt sig in hos målsägande och krävt honom på pengar, säger Louise Berg, stationsbefäl på Skövdepolisen.

Männen hotade enligt anmälan mannen, som bor ensam i huset, med kniv och krävde att få pengar. De misshandlade mannen, som till slut kunde fly till toaletten där han låste in sig. Rånarna stannade kvar i bostaden för att söka igenom den och lämnade sedan platsen.

När rånarna lämnat bostaden kunde den drabbade mannen larma om överfallet. Han fördes till sjukhus med ambulans för att få sina skador kontrollerade. Enligt polisen ska han ha fått skador i ansiktet.

De två männen som rånade bostaden var strax innan midnatt på måndagskvällen fortfarande på fri fot.

Har ni någon misstänkt?

– Det kan jag inte uttala mig om, säger Louise Berg.

Det är ännu oklart vad som stals vid rånet. När en polispatrull kom fram till platsen tog de upp uppgifter för en anmälan och utförde andra utredningstekniska åtgärder i bostaden.

– Det kommer att jobbas vidare med det här i morgon, säger Louise Berg.

Vid 06.23 under tisdagsmorgonen hade polisen fortfarande ingen gripen för händelsen.

För en vecka sedan skedde en liknande händelse i Skövde, där en maskerad man stormade in i en villa och slog ner den boende i jakt på pengar.