Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Månadens Jönköpingsbo fyller 10 år – vem vill du att vi uppmärksammar?

Tidningen fortsätter för tionde året i rad att utse Månadens Jönköpingsbo. Genom åren har ett hundratal lokala eldsjälar hyllats för sitt arbete och vilja till att göra skillnad. Vem eller vilka tycker du bör uppmärksammas under 2020?

Varje månad väljer tidningen ut en Jönköpingsbo som är värd att hedras. Personerna som väljs ut är ofta väldigt olika varandra och det kan vara allt från en engagerad konditoriägare som gör sin röst hörd till en entusiast som startat curling för rullstolsburna.

– Det är en tradition som vi gärna fortsätter med. För utvecklingen av Jönköpingsregionen är det nödvändigt att JP sätter ljus på problem och felaktigheter i lokalsamhället, men det är lika viktig att positiva nyheter och fenomen lyfts fram. Det finns ett oerhört engagemang och driv lokalt – bakom det engagemanget och drivet står ofta enskilda individer som vi alla kan inspireras av, säger Herman Nikolic, ansvarig utgivare för Jönköpings-Posten.

– Gemensamt är att det handlar om individer som på något sätt gör skillnad för Jönköping och invånarna som lever här. Här tar vi gärna emot läsarnas tips på vilka som bör uppmärksammas av JP, tillägger han.

Reportern Carolina Carpvik har de senaste åren lett arbetet med Månadens Jönköpingsbo och har de flesta månader av året varit på plats för att lämna ut bukett och diplom, för att sedan intervjua personen som utnämnts.

– Det som är lite kul är att se hur oerhört glada folk blir, det är inte alltid folk blir så glada av att träffa en journalist men det märks att det betyder något för dem som uppmärksammas. Sedan verkar det också ge ringar på vattnet, en fortsatt effekt, för dem efteråt, säger Carolina Carpvik.

I december månad väljs sedan en av de utnämnda till Årets Jönköpingsbo. I år var det Marianne Sandqvist som fick utmärkelsen för sitt arbete på hjälporganisationen SAM-hjälp.

Arbetet för kommande Månadens Jönköpingsbor har redan påbörjats men kanske känner du någon som gör det där lilla extra i samhället och som borde uppmärksammas under året? Mejla in tips till [email protected]!