Robin Figren, som skadade sig i helgens match mot Skellefteå, äntrade isen först och kände lite på sitt skadade knä. Han gick sedan av, för att återkomma en stund senare – och sedan åter igen lämna isen innan träningen var över.

– Det känns positivt men mer kan jag inte säga just nu. Jag ska in och ha kvartssamtal med ”Frostis” (sjukgymnasten Andreas Frostemark), berättar Figren på väg in i omklädningsrummet.

Tränaren Stephan ”Lillis” Lundh, som själv inte var på is den här dagen på grund av administrativa uppgifter, gav senare besked:

– Figren kommer inte att vara med men jag hoppas verkligen att han kan spela på lördag (Växjö hemma).

Oscar Sundh och Anton Bengtsson var inte med över huvud taget på onsdagens ispass.

– De stod över igår (tisdags) också, kände sig lite krassliga, men de kommer att åka med upp till Gävle, berättar ”Lillis”.

– Lite halsont men jag kan spela, förklarar Oscar Sundh på väg in i bussen.

Martin Thörnberg, Filip Sandberg och Christoffer Persson åker inte med upp till Gävle men en som däremot gör comeback är Simon Önerud.

– Det betyder mycket. Önerud har den där kraften som vi har saknat i de senaste matcherna, tycker HV-tränaren.

Två förluster i rad nu, hur känns det?

– Det känns inte alls bra.

–Jag tycker att vi har skapat tillräckligt mycket både mot Luleå och Skellefteå men vi har inte haft kraften framför mål.

Har ni blivit lite för bekväma efter alla segrar?

– Nja, men lite att man tjuvar istället för att göra klart jobbet, att man vill göra sig spelbar istället för att gå in framför mål. Vi har pratat om det där.

Relaterat till artikeln