Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mardrömsbesked för HV-stjärnan: ”Lider med Hanna”

HV-stjärnan Hanna Olsson har fått ett tungt besked. Hon skadade sig på träningen tidigare i veckan och nu verkar det som att hennes säsong kan vara över redan innan den har börjat.

– Vi lider såklart med henne, säger sjukgymnasten Andreas Frostemark.

Hanna Olsson var en av HV:s bästa spelare förra säsongen. Hon svarade för hela 46 poäng (21+25) på 34 matcher. Hon spelade även ett par landskamper. Men nu ser det ut som att hon kan komma att missa hela nästa säsong.

På en träning i onsdags skadade hon knät och nu har domen kommit. Det främre korsbandet är av.

– Vi lider såklart med Hanna. Nu väntar en inledande rehabilitering, sedan operation och efter det ytterligare rehabilitering, säger Andreas Frostemark, sjukgymnast i HV71 till klubbens hemsida.

Klubben skriver i samma artikel att målvakten Anna Amholt, som missade stora delar av förra säsongen på grund av en hjärnskakning, kommer att ta en paus.

– Anna har valt att pausa denna säsongen och vi vet i dagsläget inte när hon kan vara tillbaka i spel. Otroligt tråkigt för Anna att hon inte kan spela hockey med oss i år, men det viktiga är att hon kommer tillbaka och mår bra igen, säger Peter Ekelund, GM i HV71.