Namn: Margareta Fick

Ålder: 75 år

Bor: Habo

Parti: Miljöpartiet

Vad har du gjort i sommar?

– Jag har fyllt 75 år och firat med flera öppna hus med vänner och familjen. Annars har jag inte gjort så mycket, för det har varit för varmt på dagarna. Men jag har plockat bär. Jag har plockat 10 liter blåbär.

Varför är du engagerad inom politiken?

– Det kan man prata mycket om men jag tror på att man kan påverka även om man inte får som man vill så kan man så små frön. Första anledningen var nog energifrågan.

Vilken fråga brinner du för?

– Det är äldrefrågor, det tycker jag är viktigt, att man som äldre har inflytande. Miljöfrågor brinner jag för mycket. Sen driver jag en liten fråga. Vi har fått bifallande att det ska finnas en hundrastgård men det finns ingen än. Det håller ihop men äldrefrågan för jag tycker att man ska kunna behålla sin hund även om man blir äldre. Då vore det bra om det fanns en hundrastgård.

Vilken blir den viktigaste frågan nästa mandatperiod?

– Kollektivtrafiken, att den blir billigare och att kollektivtrafiken utökas även inom Habo. Kvalitén inom äldreomsorgen, att man inte ska behöva ha över 20 människor som kommer till en om man har hemtjänst. Beredskap, vi har ju haft tur att det inte börjat brinna här men vi behöver ha en plan om det skulle hända något.