Hon har skrivit årets bidrag "A Million Years" tillsammans med Euphoria-teamet Thomas G:son och Peter Boström.

– Det har fått ta lite tid att få fram den här låten, men jag tycker att slutresultatet blev fantastiskt bra. Det har varit mycket funderande över textrader på diverse kaféer. Det gäller att hitta rätt, men jag tycker som sagt att resultatet är grymt, menar sångerskan.

– Fantastiskt roligt, och alltid roligt att jobba med de verkliga proffsen. Det räcker att googla på pop, så får man upp G:sons och Boströmns namn, konstaterar Mariette.

– Det är ett underbart forum att få framföra sin musik, dessutom är det ju rätt många som tittar. Även resurserna spelar roll eftersom man får forma sitt eget nummer. Melodifestivalen är ju till hälften visuell, säger sångerskan.

– Precis som i debuten har jag samarbetat med koreografen Zain Odestål och jag är av den uppfattningen att man ska göra det man är bäst på. Han har kommit med många idéer som fått mig att tjuta av glädje. Jag tycker numret är snyggt utformat i dagsläget. Jag hade inte kunnat gjort det bättre själv.

– En låt med rätt så mycket energi, en poplåt som också är hoppfull, beskriver Mariette.

– Herregud, jag är enormt taggad, men pulsen har redan börjat stiga. Förts tyckte jag att den 11 februari var väldigt långt borta, men plötsligt är tävlingen snart här. Det kom väldigt, väldigt fort.

– Ja, jag som många andra artister slutat läsa vad ni skriver. Man vill undvika vilka bidrag som i pressen blir hyllade och dissade.

Undertecknad lovar här att inte säga något, men oddsen säger att just Mariette blir etta i Malmö arena.

Det kan jag avslöja eftersom sångerskan inte läser det här – inte nu i alla fall.

– Det var rätt låtar som gick direkt till final, både Nano och Ace Wilder hade bra låtar. För mig handlar det om att satsa allt i Malmö.

– Absolut! Precis som alla andra undrar jag vad för låt som fått Loreen att ställa sig på Melodifestivalscenen igen. Det finns dessutom 13 debutanter i årets tävling, som jag gärna vill höra.