Att åka till Gränna och inte handla en polkagris är nästintill att begå tjänstefel och när polkagriskokerierna lockade med gratis guidning, ja, då blev det rusning.

Det är ett sådant tryck här och har varit sedan marknaden öppnade, säger Sofia Petersson på Grenna polkagriskokeri.

Det är jätteroligt att så många vill komma till marknaden. Det har varit lite si och så med besökarantalet tidigare år, men nu har vi satsat på marknadsföring och har ett utökat program och det är verkligen jätteroligt.

Förutom den obligatoriska polkagrisen, så kunde besökarna träffa polkagrisens moder, Amalia Eriksson, lyssna till alven Ellibeths spännande sagor, fynda och shoppa i alla torgstånd, åka häst och vagn, se vem som blev Grännas Lucia och givetvis träffa huvudpersonen själv – Tomten.

Bland alla besökare på marknaden fanns Miranda Ceder Toth från Gränna, som kunde gå hem med en stor chokladtomte i sin ägo. Miranda satsade sin peng på nummer 14 på chokladhjulet och kunde med glädje se att nålen stannade just på det numret.

På marknaden fanns även Petrus Andersson och Gustaf Andersson. Duon är konfirmander och hade skapat ett lotterihjul med en darttavla och en bordsfläkt. Pengen de fick in skulle gå till en konfirmationsresa till Auschwitz.

Och alla verkade ha haft en kul marknadsdag i Gränna.

Det har verkligen varit mysigt och stämningsfullt. Det är bara snön som saknas.., säger Sofia.