Han började som redaktionschef och ansvarig utgivare på Jönköpings-Posten men för ett och ett halvt år sedan blev han redaktionell chef och ansvarig utgivare för Hallpressens alla tidningar och nyhetssajter.

I slutet på april lämnar han koncernen helt och hållet.

Mats Ottosson svarar att det inte är så konstigt att det går fort. Att han slutar har varit klart i ett par veckor och han har aldrig varit för långdragna processer.

Att gå kvar här och inte kunna säga något hade varit rent oförskämt, jag skulle ha blivit en lame duck, en vålnad. Och jag har sett tillräckligt många människor som har gått kvar som vålnader och det vill inte jag bli.

På frågan varför han väljer att sluta just nu svarar Mats Ottosson att det känns som en bra tid. Han är 53 år och vill han göra något annat är det nu det ska ske.

Dessutom har ganska många projekt han dragit igång landat så han lämnar inga projekt i luften. Det är dags att det kommer in nytt folk med nya ögon, säger han.

Att han, som han själv säger, har jobbat som en galärslav i många år, de sista 20 åren som nyhetschef på kvällstidning och redaktionschef/ansvarig utgivare på Jönköpings-Posten och sedan Hallpressen, uppkopplad dygnet runt veckans alla dagar har också bidragit till beslutet.

Min hjärna har varit överhettad länge så nu ska jag bara vila ett par månader. Måla, gå skogspromenader, vara med nära och kära...

Vad som sker efter det vet han inte. Han är öppen för det mesta. Kanske det blir något i mediebranschen. Med lång förhandlingserfarenhet och chefserfarenhet har han förhoppningsvis något att tillföra branschen, säger han. Eller så kan det bli något helt annat. Försäljare kanske. Eller arbeta med flyktingar.

Jag vill lära mig något nytt, säger Mats Ottosson.

För några år sedan såg det mörkare ut, men nu ser jag ljust på framtiden. Det är viktigt att vi vågar förändra oss och komma till publiken och inte förvänta oss att publiken kommer till oss. Och det är viktigt att vi bevarar kvalitetsjournalistiken.

Hallpressens vd Mats Tidstrand säger om Mats Ottossons beslut att sluta att han genom sin breda erfarenhet i utgivarfrågor och sitt fokus på digital redaktionell utveckling spelat en viktig roll för Hallpressen i den förändringsprocess som präglat bolaget de senaste åren.

När nu Mats Ottosson väljer att söka nya utmaningar vill vi tacka honom för allt han bidragit med till Hallpressen och Jönköpings-Posten och önska honom lycka till.

Under en övergångsperiod tar Hallpressens administrativa redaktionschef och stf ansvariga utgivare Marie Johansson Flyckt över utgivarskapet.