LÄS MER: De vill servera glädje och skratt

Glädjes nya mexikanska satsning ska ligga i den lilla lokalen "Jolie & Röda" med ingång ifrån Lundströms plats. Mikael Wigren älskar den mexikanska maten med smak av bland annat koriander och chili och hans favorit just nu är ceviche med mango. I Mexiko har han lärt sig att tequila har lika många smaker som konjak eller whisky.

Vi vill ha genuin mat med bra smaker och det ska vara motsatsen till tex mex som är en blandning av amerikansk och mexikansk mat, säger Mikael Wigren och förlorar sig i mexikanska matminnen som ceviche, (rå, marinerad fisk som egentligen kommer från Peru men som är vanlig i Mexiko), mexikanska smårätter, kryddstarka röror och salsor och mexikanskt öl.

LÄS MER: Så blev Jönköping en het restaurangstad

Tidigare har restaurang Glädje haft stängt i sex till åtta veckor under somrarna men den nya mexikanska restaurangen ska förhoppningsvis öppna redan den 1 juni.

Uteserveringen kommer att ligga på det gråa betongtorget men eftersom det är Mexiko det handlar om blir det en färgsprakande servering.

Vi ska pynta uteserveringen med vackra blommor och med mycket färger. Den ska bli väldigt vacker, säger restaurangchefen Christina Mallah. Lokalen "Jolie & Röda" är ganska nyrenoverad men ska också den bli mera färgrik.

Mikael Wigren säger att mycket är klart men inte namnet.

Vi har en ny platschef från Göteborg, Victor Sandgren, som har gjort något liknande där och vi vet vad vi vill göra.

Tillståndet för uteserveringen finns och i nästa vecka ger politikerna i socialnämnden besked om ändringar får göras av alkoholtillståndet.

LÄS MER: De är Jönköpings nya tillskott i White guide